top of page
"Faith is taking the first step even when you don't see the whole staircase"
Martin Luther King, Jr.
Over mij

Welkom! Ik ben Marie-Louise, psycholoog en professioneel coach. 
 

Kenmerkend voor mij als coach is mijn onverwoestbare vertrouwen in de veer- en groeikracht van mensen. In de coachingssessies zal je merken dat dit vertrouwen aanstekelijk werkt. Verder krijg ik vaak van mensen terug dat ik rust en puurheid uit straal. Door innerlijk werk dat ik gedurende de jaren heb gedaan, heb ik mijn analytische kant en hoogsensitiviteit kunnen verenigen. In de gesprekken met mij zie je dit terug in een scherpe helikopterview enerzijds en zuivere intuïtieve afstemming anderzijds. 

Als ik mezelf in een aantal woorden zou mogen omschrijven, komt het volgende in me op: authentiek, hooggevoelig, analytisch en enthousiasmerend. Het geeft me onwijs veel energie om mensen te mogen begeleiden bij het ontdekken van hun potentieel en kracht.

Personal branding shoot Felicitas Psychologie & Coaching Marie-Louise van Marrewijk door N

Highlights gevolgde opleidingen en cursussen

Bachelor en master Klinische- en Gezondheidspsychologie - Universiteit Utrecht

Professional Coaching & Leiderschap - Coachcenter

Unleash the Power Within - Tony Robbins

Training rouw- en rouwverwerking - Phoenix Opleidingen

Training werken met Positieve Gezondheid - Institute for Positive Health

Cursus Cognitieve gedragstherapie - Cure & Care

1e Dan Taekwondo - w.H.T.A.

Mijn persoonlijke reis
Bij professioneel coachen hoort voor mij dat je je als coach bewust bent van de interne reis die je zelf doorloopt als mens en dat je je eigen schaduwkanten en thema’s blijft doorwerken. Hoe bewuster je je bent van je eigen interne reis, hoe bewuster je ook de interne reis van anderen kan begeleiden.

 

Ik heb in mijn leven een aantal depressies gehad. Door therapie en coaching heb ik inzicht gekregen in de oorzaken hiervan. Ik heb kunnen ervaren dat de kracht van diepgaande verandering zit in het doen van innerlijk werk op de volgende niveau's :

- Overtuigingen (Waar geloof ik in?)

- Identiteit (Wie ben ik?)

- Zingeving (Waarom ben ik hier?)

Mijn visie op coaching

Coachen zie ik als het voorrecht om gedurende een bepaalde periode naast een medemens te mogen lopen op diens levenspad, op weg naar de (ontwikkel-)doelen die hij/zij heeft. Ik geloof dat ieder mens de deskundigheid in huis heeft of verder kan ontwikkelen om een bewust en zingevend leven te leiden. Professionele begeleiding kan helpen om deze deskundigheid (weer) naar voren te laten komen.

Mijn professionele reis
In 2012 studeerde ik af als psycholoog aan de Universiteit Utrecht. Sindsdien heb ik een mooie diversiteit aan werkervaring opgedaan in de volwassenen- en ouderenpsychiatrie. Ik vind het belangrijk (en bovenal leuk!) om met mijn ontwikkeling en groei bezig te zijn; daarom volgde ik de afgelopen jaren naast mijn werk als psycholoog en herstelcoach verschillende opleidingen en cursussen. De klap op de vuurpijl was ongetwijfeld de opleiding 'Professional coaching en leiderschap'. Ik kreeg tijdens deze opleiding de kans om intensief aan de slag te gaan met mijn schaduwkanten en thema's. Hierdoor leerde ik om nog meer vanuit authenticiteit en gelijkwaardigheid mensen te kunnen begeleiden en coachen. 

 

Meer weten? Ik ben hier te vinden op LinkedIn!

Professionaliteit & kwaliteit

Ik ben als coach aangesloten bij De Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO). Dit was mogelijk, omdat ik zowel de universitaire opleiding Klinische- en Gezondheidspsychologie als een opleiding tot professioneel coach heb afgerond. Coaches die zijn aangesloten bij de NOBCO staan voor professionaliteit en kwaliteit.

 

Ik vind het belangrijk om actief bezig te zijn met mijn ontwikkeling en groei als coach en neem daarom regelmatig deel aan intervisiebijeenkomsten en bij- en nascholing. ​

Als NOBCO-coach voer ik mijn werk uit aan de hand van de volgende ethische code: Internationale Ethische Code (IEC)

Coachees van een NOBCO-coach kunnen in het geval van een klacht contact opnemen met de klachtencommissie van de NOBCO. Klik hier voor meer informatie.

bottom of page